Intervju med Erik Isaksson

Fokus projekt –
Kungsbacka Arena

Vi på Säkerhetspartner har fått vara med på förstudien till Kungsbacka Arena. Projektet beskrivs som en ny multiarena som ska bli en viktig mötesplats för den växande staden. Den nya Arenan ska vara en naturlig mötesplats för bland annat kultur, musik och idrottsevenemang.

Placering för den nya multiarenan ska vara centralt i Kungsbacka kommun och ligga i nära anslutning till badhuset, idrottsparken och miljön i närheten. Kommunen växer och har beräknats att fördubbla antalet invånare inom 3 decennier, vilket gör att det finns behov av en ny mötesplats som skapar nya möjligheter för ökad aktivitet, handel och näringsliv. Tidsplanen är att Kungsbacka Arena ska stå klart 2027.

 

 

 

 

 

Bild: Kungsbacka Arena
– Semrén & Månsson arkitekter AB och Hille Melbye Arkitekter

 

Vad har Säkerhetspartner gjort i projektet?

Erik:

Vi har varit del i förstudien till Kungsbacka Arena, där vi tagit fram ett övergripande brandskydds PM som strategi för kommande projektering för att optimera brandskyddet.

Vår högsta prioritet är ALLTID att säkerställa brandskyddet för både personal och besökare.

 

Vad gör detta projekt speciellt?

Erik:

Utmaningen har främst legat i att arenan ska fungera som en multiarena med hög flexibilitet vid användning. Samtidigt som mycket folk kommer samlas inom byggnaden vid samma tillfälle, antingen för ett enskilt event eller i flera parallella event och verksamheter igång på en och samma gång. Och att då hitta brandskyddslösningar för att optimera antalet människor och att säkerställa brandskyddet för en säker anläggning.

 

 

Säkerhetspartner finns här i både litet som stort

Behöver ni hjälp med brandskydd?

Oavsett om det handlar om brandskydd i projektering eller förvaltning – vi kan båda!
kontakta oss för mer information.

 

Se vad vi kan hjälpa er med >>  

 

 

Erik Isaksson,

Brand- och civ. ing. Riskhantering

+46 73 141 06 12
erik.m.isaksson@sakerhetspartner.se

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial